Go Back
סביח בבצק

סביח בבצק עם חצילים וביצים

חווית טעמים עשירה ומענגת
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: נורית כחלון סיני

המצרכים

  • 1 חבילה בצק פילאס (מופשר - של מעדנות)
  • חצילים
  • מלח גס (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • ביצים קשות
  • מיונז
  • פסטו (עגבניות או ירוק)

אופן ההכנה

  • פורסים את החצילים לפרוסות עבות, ומסדרים על תבנית אפיה.
  • מורחים בביצה מהולה בשמן, מפזרים מלח גס ופלפל שחור, ואופים בתנור עד שאפוי היטב. כאשר מוכן מכניסים אותם לקופסא אטומה כדי לשמור על הלחות של החציל.
  • מרתיחים את הביצים עד שיהיו קשות.
  • פותחים רצועת בצק לא רחבה ומורחים מיונז ופסטו עגבניות או פסטו ירוק.
  • מניחים פרוסות חצילים בקצה הבצק שקרוב אלינו, ועליו מניחים פרוסות ביצה קשה.
  • מגלגלים את הבצק צמוד ויפה, ומבצעים עם הסכין חתכים על הרולדה כדי שהאוויר יצא ולא ירטיב את הבצק.
  • מורחים בביצה מהולה בשמן זית ומכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 20 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.