Go Back
חלות לשבת

חלות לשבת בטעם בלתי נשכח

אווריריות מפתיעה עם רכות מטריפה
ציון 4.71 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: צפנת קורדובה

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים (יבשים)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס שמן
  • 3 כוסות מים חמימים

אופן ההכנה

  • שמים בכוס גדולה את הסוכר עם השמרים וכוס מים חמימים בצד למשך 5 דקות בערך.כוסות
  • מכניסים לקערה את הקמח עם המלח ומערבבים למשך דקה.
  • מכניסים בעדינות את הביצה ומערבבים למשך דקה, לאחר מכן מכניסים את השמן ומערבבים עוד דקה
  • מוסיפים את הכוס עם השמרים עם הסוכר וגם את שני כוסות המים החמימים בהדרגה, ונלוש במיקסר לעוד 10 דקות לא פחות
  • נותנים מנוחה של שעה, ואז נלוש שוב דקה ונותנים עוד מנוחה של 10 דקות .
  • קולעים את החלות באיזה צורה שאוהבים. נותנים מנוחה של שעה. לשים לב שההתפחה האחרונה מאוד חשובה.
  • משפריצים בשפריצר או מברשת מים על החלות כדי לתת צבע יפה, ומפזרים שומשום.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על אפייה לא טורבו, למשך 15-20 דקות כל אחת והתנור שלה.

הערות וטיפים

חדשים במטבח? לא סגורים איך מכינים את הצורה? קבלו סרטון שבטח יעזור:
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.