עוגה שוקולד לפסח ב-5 דקות
עצלנים , ומכורים לשוקולד – מצאנו את העוגה שמתאימה בדיוק בשבילכם! עוגת שוקולד לפסח ( פרווה ) רק ב- 5 דקות הכנה!
וזה לא הכל – תוכלו לקשט את העוגה בכל מה שמתחשק לכם! אז מי צריך לאפות במשך שעות כשאפשר להכין עוגת שוקולד לפסח טעימה ושוקולדית בטירוף!
עוגות קלות להכנה הן המשאלה של כל העצלנים או של האנשים ש"סובלים" מחוסר בזמן – אז כדי שיהיה לכם כמה שיותר זמן ליהנות עם המשפחה בחג הפסח , תוכלו להכין את עוגת שוקולד לפסח עם גנאש וקישוטים מטריפים , שהילדים בטוח יעופו עליה!
ובקיצור כמו שכבר הבנתם , מדובר בעוגת קלה להכנה, פשוטה וטעימה ובעיקר שוקולדית ברמות!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד לפסח
-
פשוט טעים: עוגה פשוטה אך טעימה בטירוף!
-
מהיר להכנה: לא יותר מחמש דקות הכנה!
-
לקשט: את העוגה תוכלו לקשט בכל מה שאתם אוהבים!
-
פרווה: עוגת שוקולד לחג הפסח, פרווה , כשרה במיוחד לחג!
שורה תחתונה: עוגת שוקולד לפסח במתכון פרווה , טעים וקל להכנה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגה שוקולד לפסח ב-5 דקות
ציוד
המצרכים
מצרכים:
- 5 ביצים לארג' (עדיף בטמפ' החדר)
- מעט מלח
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס שוקולית
- 1 כוס קמח מצה (טחון דק לעוגות)
- 1 שקית אבקת אפיה
- ½ מיכל שמנת צמחית (100 מל' או שמנת מתוקה)
מצרכים לגנאש:
- 1 חבילת שוקולד ( מריר)
- שמנת הצמחית (100 מל')
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל- 180 מעלות תכנית רגילהחומרים נמדדים בכוס אוניברסלית או כוס חד פעמית חמה.
בקערה גדולה לערבב:
- 5 ביצים לארג(עדיף בטמפ' החדר), מעט מלח, כוס סוכר,
- ולטרוף טוב טוב עם מטרפה ידנית - להוסיף כוס שמן תוך כדי טריפה ( בזילוף איטי)
- אחר כך להוסיף: כוס שוקולית, כוס קמח מצה טחון דק לעוגות , שקית אבקת אפיה, וחצי מיכל שמנת צמחית (100 מל' )
- לערבב קלות עם לקקן רק עד שנקבל בלילה אחידה.
- להעביר לתבנית ולאפות עד שקיסם באמצע יוצא יבש.
להכנת גנאש:
- להמיס במיקרו בפולסים חבילת שוקולד מריר עם החצי השני של השמנת הצמחית (100 מל) - עד קבלת קרם.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור, לדקור אותה עם שיפוד ולפזר את הקרם.
- לקשט במה שאוהבים.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד לפסח
אין קקאו בעוגה? לא , העוגה כהה מהשוקולית |
הבמה כולה שלכם:
"עוגת שוקולד רכה וטעימה תודה על מתכון מושלם!! "
יפה דודיאן
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
החלפתי את אבקת השוקו ב100 גרם שוקולד מומס ורבע מקמח המצה בקמח תפוחי אדמה (כי אין לי קמח טחון דק לעוגות).
יצא מעולה, שוקולדי אבל לא מדי, מרקם נעים ולא מתפורר.
היי טובה,
וואו, נשמע מעולה! עשית לנו חשק לנסות את הגרסה שלך 🙂
יצאה טעימה מאוד!!! יציבה ולא מתפוררת, משביעה, ונימוחה.
אני שמתי 200 גרם קצפת בתוך העוגה (אחרי הקצפה) והוספתי כמה טיפות מים. יצא ממש טוב אפילו בטוסטר אובן!! תודה רבה!
היי אמונה,
שמחים מאוד שנהנית ממנה! נשמח גם לראות כמה תמונות של העוגה בקבוצה 🙂
עוגה נהדרת.טעימה בטרוף.
מושלמת לפסח עם קמח מצה ואבקת אפייה.
נהדר.
תודה על המתכון
היי אסתר,
תענוג! שמחים שנהנית מהעוגה 🙂
כמה זמן בתנור?
היי לילי,
בערך 40 דקות, ואז מכניסים קיסם ובודקים.
בהצלחה!
קמח מצות רגיל גם יכול להתאים?
היי חיה,
כן, ואפשר גם קמח שקדים.
בהצלחה!
כן.
הכנתי עם קמח מצות רגיל
במקום שמנת מתוקה במה אפשר להמיר
היי רינה,
אפשר להמיר בשמנת צמחית, חלב או מים.
בהצלחה!
עוגה מושלמתתתת
שמחים לדעת! בואי לשתף איתנו גם תמונה בפוסט בקבוצה: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מה מחליף אבקת אפיה ?
אין לי כרגע
היי ירדנה,
במקרה הזה, כדאי להצטייד באבקת אפייה ולא לוותר.
בהצלחה!
יש לי קמח תופח לפסח במקום הקמח מצה דק.
זה בסדר?דחוף!!!
היי ענת, מתנצלים על התגובה המאוחרת! התשובה היא כן.
לאיזה גוגל תבנית העוגה מתאימה?
היי מיכל!
התבנית היא מרובעת בגודל בינוני 🙂