עוגת רולדה מנומרת
טעימה ומרשימה במיוחד!
תפשילו שרוולים ותתכוננו לעוגה שתעלה את הקינוחים שלכם לרמה חדשה בלי הרבה מאמץ ועבודה.
עוגת רולדה מנומרת – רולדת פסים שוקולד שמרשימה גם במראה שלה וגם בטעם, וממולאת בקרם מנחם וקצפתי.
מכינים עוגה מיוחדת זו בקלי קלות תוך לא יותר מרבע שעה, ואין מצב שלא מקבלים המון המון מחמאות.
מתכון באדיבות: דבי רובין
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית חמה
המצרכים
- 4 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- 3/4 כוס קמח תופח (אם אין תופח אז 3/4 כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה)
- 2 כפות קקאו
למלית:
- 1 שמנת מתוקה
- 1 כפית סוכר
אופן ההכנה
- נשים את הביצים שלמות במיקסר ונערבל 2 דקות, לאט לאט נוסיף את הסוכר ונערבל לפחות 7 דקות לא פחות, עד שמקבלים קצף תפוח. לאחר מכן נפסיק את פעולת המיקסר ונשפוך את הקמח לתוך בלילת הביצים ונערבב ביד טוב טוב עד שהקמח נטמע טוב ללא גושים.
- נשפוך חצי בלילה לקערה נפרדת ונוסיף לה 2 כפות קקאו, ונערבב היטב
- ניקח 2 שקיות אוכל ונכניס את הבלילה החומה לשקית והלבנה לשקית
- נסדר תבנית של תנור עם נייר אפיה משומן, ונעשה חור בקצה השקיות, נעשה כל פעם פס פעם חום ופעם לבן ונאפה למשך 10 דקות על 180 מעלות
- נוציא ונחכה דקה ואז נגלגל את נייר האפייה עם העוגה
- נקציף שמנת מתוקה עם כפית סוכר ונפתח את הרולדה, נמרח ונגלגל שוב .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת רולדה מנומרת
לא צריך שמן במֱתכון? אין שמן במתכון, לא צריך. |
את הפסים עושים בצורה אלכסונית? אכן. |
אין בעייה לעשות עם שקיות זילוף נכון? נכון מאוד. |
מתי מגלגלים? להוציא מהתנור ואחרי דקה לגלגל אותה בלי הקצפת לאחר שהיא מתקררת לפתוח לשים קצפת ולגלגל שוב. |
מה חושבים על: עוגת רולדה מנומרת
-
- אינגודאי טרוורק:
"תודה על המתכון גם אני עשתי לפי המתכון פשוט ימייי!"
- אינגודאי טרוורק:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: עוגת רולדה מנומרת – דבי רובין
שאלה קטנה.. העוגה הזאת ממש טעימה, כבר יצא לי להכין אותה כמה פעמים ופסח מתקרב, אולי אפשר להמיר את הקמח במשו אחר? קמח תפוחי אדמה/קורנפלור?
היי תמה,
אפשר להכין מקמח מצה או קמח שקדים.
בהצלחה!
סורי על השאלה המצחיקה…
לאיזה כיוון מגלגלים?
לאורך או לרוחב?
ז"א הרולדה יוצאת יותר ארוכה או יותר "שמנה"?
היי טלי,
"שמנה", בהצלחה 🙂
דחוףף
איזה גודל תבנית?
היי מלכי!
מתנצלים על התגובה המאוחרת. התבנית במתכון היא בגודל של תבנית רגילה של תנור.
בהצלחה 🙂
???
נראה סוף