Go Back
בורקס

בורקס בשר בצק עלים ברוטב פטריות

מאפה משגע במילוי בשר עם רוטב פטריות עשיר מנה ראשונה שמתאימה במיוחד לשולחן החג!
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: אתי ממן

ציוד

מחבת בינונית
תבנית אפיה
Advertisements

המצרכים

מצרכים 

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כוס מים
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • צנוברים (50 גרם )
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 חבילה בצק עלים (1 קילו)
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • 1 בצל (מטוגן )
  • 1 כפית אבקת מרק עוף

להכנת רוטב הפטריות:

  • 1 גמבה אדומה
  • 1 בצל (מטוגן )
  • 3 כפות אבקת מרק פטריות
  • 3 כוסות מים
  • 2 קופסאות פטריות שלמות (500 גרם)
Advertisements

אופן ההכנה

הכנת הבשר:

  •  שמים בשר טחון בסיר רחב על להבה בינונית, מדי פעם נמעך עם מזלג למניעת גושים.
  • נוסיף בצל מטוגן ומים.
  • בסיר קטן נטגן קלות צנוברים ונוסיף לבשר.
  • נתבל בכף פפריקה, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית כורכום, כפית אבקת מרק עוף ונבשל כ 15 דקות
  • לקראת סוף הבישול נוסיף פטרוזיליה,נסנן במסננת ונצנן.
  • נפשיר בצק (מומלץ לילה במקרר) - נפתח על משטח עבודה, נמלא מתערובת הבשר במרכז הבצק, נחתוך רצועות דקות בצדדים ונחבר בצורת X.
  • נסגור קצוות לקבלת חישוק. נמרח ביצה ומפזרים שומשום, אופים 170 מעלות כ 40 דקות או עד שמזהיב.
  • להכנת הרוטב פטריות:
  • נטגן בצל, נוסיף גמבה (חתוכה לקוביות) ופטריות ונמשיך לטגן נוסיף מים, אבקת מרק פטריות.
  • נתבל בחצי כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית פלפל שחור, מבשלים עד להסמכת הרוטב.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.