Go Back
מרק חומוס

מרק חומוס של אמא

חווית טעמים נדירה במיוחד
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: לינדה לנגנר

המצרכים

  • 500 גרם גרגירי חומוס סנפרוסט (משקית של 800 גרם)
  • ½ ק"ג בשר מספר 8 (שריר - שטוף)
  • 2 עצמות מח/עגל (שטופות)
  • 1 בצל (גדול קצוץ גס)
  • 3 מקלות סלרי (פרוסים)
  • 2 גזר (פרוס)
  • ½ ק"ג דלעת (קלופה וחתוכה לקוביות)
  • 3 תפוחי אדמה (קלופים וחתוכים לקוביות)
  • מלח ופלפל (לפי הטעם)
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • חופן גדול פטרוזיליה וכוסברה (קצוצים דק - או אחד מהם לפי טעמכם)

אופן ההכנה

  • את החומוס של סנפרוסט שמים בקערה עם מים, משפשפים בין הידיים וכל הקליפות שצפות למעלה לזרוק ואז לסנן את החומוס.
  • את הירקות חותכים חתיכות גדולות כי טוחנים את המרק.
  • בסיר רחב וגדול נטגן את הבצל להזהבה, נוסיף את הבשר ונטגן עד שהבשר קיבל צבע מכל כיוון.
  • נוסיף את העצמות, חומוס, סלרי, גזר, דלעת ותפוחי האדמה, נוסיף ליטר וחצי מים ותבלינים, ונערבב. נכסה ונבשל על אש בינונית עד שהירקות והבשר רכים, לוקח בערך שעתיים.
  • כשהירקות והבשר רכים, נוציא את הבשר והעצמות מהסיר, ואת הירקות שבסיר נטחן היטב בבלנד או מוט בלנדר וזה גם הזמן לבדוק אם חסר מלח.
  • את הבשר נחתוך לקוביות בינוניות, ואז נחזיר את הבשר לסיר.
  • נוסיף כוסברה ופטרוזיליה ונבשל עוד רבע שעה מכוסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.