Go Back
+ servings
קונוסים מטוגנים

קונוסים מטוגנים מבצק שמרים

קריספיות מטריפה עם טעם מושלם
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
כמות 20 קונוסים
באדיבות: בת-אל משה

ציוד

קונוסים ממתכת

המצרכים

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה
  • 1 כפית שמרים
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה

למילוי:

  • קצפת צמחית / אגוזים מקורמלים / תפוחים מקורמלים

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את כל החומרים יחד עד שמקבלים בצק רך ונעים
  • נניח את הבצק עטוף בניילון למנוחה על השיש במשך חצי שעה בערך.
  • לאחר מכן נחלק את הבצק ל-3 כדורים, ועל משטח מקומח נרדד את הבצק לעלה דק.
  • החתוך לרצועות לאורך בעובי של 3-4 ס"מ. מלפפים את הרצועה סביב הקונוס מתכת. מתחילים ללפף מהחלק החד כלפי מטה ומשאירים חצי ס"מ לפני הסוף.
  • שומרים על הידוק של הבצק. נחמם שמן בסיר עמוק, ונטגן עד להזהבה. נניח על נייר סופג ונוציא את הקונוסים בזהירות.
  • אפשר למלות בקצפת, אגוזים מקורמלים, תפוחים מקורמלים, וכל מה שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.