Go Back
סופגניות כוסמין אווריריות

מתכון לסופגניות כוסמין אווריריות

איך שמסיימים טיגון תמצאו את כל המשפחה מחכה בתור לטעימה!
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: איטל איטלי

ציוד

מידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה
סיר טיגון

המצרכים

  • 1 שקית שמרים טריים / קוביות (50 גרם)
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף גרידת תפוז
  • 1 פקק תמצית וניל
  • 1 כף גלוטן (מעשיר את הבצק)
  • 1 קילו קמח כוסמין לבן (או חיטה לבן)
  • ½ 3 כוסות מים חמימים
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף מלח

למילוי:

  • ריבה (מכל סוג שאוהבים)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר שמים את השמרים הטריים עם 3 כפות סוכר, כף גרידת תפוז, פקק תמצית וניל, כף גלוטן וכף קמח (מתוך קילו הקמח). ואז מוסיפים כוס של מים חמימים.
  • נערבב ולתת מנוחה של רבע שעה, לאחר מכן נוסיף את שאר הקמח בהדרגה ואת שאר המים בהדרגה ונתחיל לישה איטית.
  • לאחר ששמנו את הנוזלים נוסיף 3 כפות שמן זית וכף מלח ונותנים לישה טובה.
  • מתפיחים למשך חצי שעה ואז נפצ'ר את הבצק ומתפיחים אותו שוב לעוד חצי שעה.
  • לאחר מכן מקמחים משטח עבודה וקורצים לעיגולים או בקורצן או ידני ואז מכסים עם שקית גדולה משומנת לעוד שעה ורבע שכל כדור בצק יושב על נייר אפייה גזור מרובע.
  • ממלאים בסיר רחב שמן עם החצי בערך, ונדליק על אש גבוה. לאחר שהשמן חם נבדוק עם מד חום ונוריד את האש לקטן עד בינוני ושמים 3 סופגניות לא יותר.
  • שזה מזהיב נהפוך אותם. אם הם מתנפחים יותר מידי אז לעבוד עם שתי כפות.
  • מוציאים ישר לנייר סופג שזה חם ונותנים להם להתקרר למשך 40 דקות.
  • מומלץ לקנות בקבוק לחצן שניתן להשיג בחנויות אפייה (כמו של טחינה), ואז לוקחים ריבה ומדללים אותה עם מעט מים וממלאים את הבקבוק.
  • שהסופגניות מוכנות קורצים את הבקבוק לתוך הסופגניה וממלאים בריבה לא עד הסוף ואז מפזרים אבקת סוכר ומוסיפים נקודת ריבה לכל סופגניה.

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
1) חשוב מאוד שהבצק יהיה קליל כמו קמח לבן או כוסמין לבן ולהוסיף גלוטן
2) מאוד חשוב לא לשים יותר מדי סופגניות בסיר כי זה יקרר את השמן
3) חשוב מאוד לעבוד עם סיר רחב שיהיה מקום לסופגניה לתפוח בזמן טיגון
4) עדיף לקרוץ עם קורצן ואם לא לדאוג שמשקל הסופגניה תהיה עד 60 גרם ואז שהיא תתפח בהתפחה השניה היא תהיה גדולה יותר
5) ריבה ואבקת סוכר שמים רק שהסופגניה מתקררת לגמרי להמתין חצי שעה בסבלנות
6) ההתפחה בסופגניות חשובה כי המרקם צריך לצאת אוורירי לכן מומלץ לעבוד עם שמרים טריים וגלוטן
7) חשוב מאוד לרכוש מד חום ולא להסתמך על חתיכת גזר. החום צריך להגיע ל-160 מעלות כדי לטגן סופגניה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.