בקערת המיקסר שמים את השמרים הטריים עם 3 כפות סוכר, כף גרידת תפוז, פקק תמצית וניל, כף גלוטן וכף קמח (מתוך קילו הקמח). ואז מוסיפים כוס של מים חמימים.
נערבב ולתת מנוחה של רבע שעה, לאחר מכן נוסיף את שאר הקמח בהדרגה ואת שאר המים בהדרגה ונתחיל לישה איטית.
לאחר ששמנו את הנוזלים נוסיף 3 כפות שמן זית וכף מלח ונותנים לישה טובה.
מתפיחים למשך חצי שעה ואז נפצ'ר את הבצק ומתפיחים אותו שוב לעוד חצי שעה.
לאחר מכן מקמחים משטח עבודה וקורצים לעיגולים או בקורצן או ידני ואז מכסים עם שקית גדולה משומנת לעוד שעה ורבע שכל כדור בצק יושב על נייר אפייה גזור מרובע.
ממלאים בסיר רחב שמן עם החצי בערך, ונדליק על אש גבוה. לאחר שהשמן חם נבדוק עם מד חום ונוריד את האש לקטן עד בינוני ושמים 3 סופגניות לא יותר.
שזה מזהיב נהפוך אותם. אם הם מתנפחים יותר מידי אז לעבוד עם שתי כפות.
מוציאים ישר לנייר סופג שזה חם ונותנים להם להתקרר למשך 40 דקות.
מומלץ לקנות בקבוק לחצן שניתן להשיג בחנויות אפייה (כמו של טחינה), ואז לוקחים ריבה ומדללים אותה עם מעט מים וממלאים את הבקבוק.
שהסופגניות מוכנות קורצים את הבקבוק לתוך הסופגניה וממלאים בריבה לא עד הסוף ואז מפזרים אבקת סוכר ומוסיפים נקודת ריבה לכל סופגניה.