Go Back
עוואמה

עוואמה - סופגניות ללא גלוטן קטנטנות

מרקם חלומי עם קריספיות מטריפה מבחוץ, עם רכות מושלמת בפנים.
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: ירדנה ג'נאח

ציוד

סיר טיגון
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 2 כוסות קמח תופח (תמי)
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 תפוח אדמה
  • 3 טיפות מי ורדים (או מי זהר - לא חובה)
  • ¾ כוס מים

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • ½2 כוסות מים
  • 1 פרוסת לימון

אופן ההכנה

  • בקערה מערבבים את הקמח עם השמרים, תפוח אדמה (שהרתחנו ומעכנו לפירה), את הסוכר, מלח, מי ורדים, ומים.
  • מעבדים לבצק אחיד ואז מכסים למשך שעה למנוחה.

להכנת הסירופ:

  • מבשלים על הגז את כל המרכיבים למשך 20 דקות.
  • מורחים מעט שמן על הידיים כדי שלא יידבק, ומכינים כדורים מהבצק.
  • מטגנים בשמן עמוק. לאחר מכן טובלים בסירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.