Go Back
לביבות לטקס

לביבות לטקס ללא גלוטן

טעם מושלם בקריספיות מטריפה
ציון 4.10 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

להגשה:

  • 1 שמנת חמוצה

לטיגון:

  • שמן חמניות (או שמן קנולה)

ללביבות:

  • 6 תפוחי אדמה (בינוניים קלופים - מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה עם הקליפה האדומה)
  • 2 בצלים (בינוניים, קלופים)
  • 4 ביצים
  • 1 כוס כוס קמח כרגיל ללא גלוטן (או כוס קמח תופח מנופה או כוס קמח לבן רגיל עם שקית אבקת אפייה)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 4 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • מגרדים בפומפייה על הצד הגס את תפוחי האדמה והבצלים.
  • מכניסים את תערובת תפוחי האדמה והבצלים לשקית ניילון למקרר למשך שעה וחצי.
  • לאחר מכן, מוציאים את תערובת תפוחי האדמה לקערה, וממלאים במים עד כיסוי ומשרים 10 דקות.
  • לאחר 10 דקות במים, מוציאים את תערובת תפוחי האדמה למסננת, סוחטים היטב היטב בעזרת הידיים מעודפי המים (מומלץ לחזור על פעולת הסחיטה פעמיים) ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים ביצים, קמח, מלח, פלפל שחור, ומערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  • נחמם שמן במחבת טיגון, על להבה בינונית - גבוהה.
  • ליצור לביבות, נרים בעזרת כף בכל פעם מעט מהתערובת ונוריד לתוך השמן, נטגן בכל סבב 5 לביבות, 4 דקות מכל צד עד להשחמה, נוציא לתוך צלחת מרופדת בנייר אפייה .
  • נגיש לצד שמנת חמוצה וזוללים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.