Go Back
זנגולה

זנגולה ללא גלוטן לנשנוש מדהים

קריספיות מטריפה עם טעם מושלם
ציון 3.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: מרי בן הרוש

המצרכים

  • 240 גרם קמח (תמי כתום)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 300 מ"ל מי סודה מוגזים
  • לסירופ סוכר:
  • 1 ½ כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

  • מערבלים את כל המרכיבים לבצק עם וו גיטרה במיקסר. לאט לאט מוסיפים עוד כ-50 גרם מי סודה, כדי שהבלילה תהיה כמו מרקם של פנקייק אבל טיפה טיפה יותר דלילה.
  • מכסים במגבת ונותנים מנוחה של כרבע שעה
  • לאחר מכן מעבירים לשקית זילוף עם צנתר קטן או מעבירים לבקבוק לחיץ (כמו אלה ששמים בהם טחינה בפלאפליות), ומזלפים מעל השמן בצורה סיבובית.
  • לאחר הטיגון יש לטבול בסירופ סוכר
  • להכנת סירופ סוכר - בסיר יש לבשל 1 וחצי כוסות מים עם 2 כוסות סוכר וכף של מיץ לימון. מבשלים למשך 40 דקות בערך.
  • שימו לב שאת הסירופ יש לבשל לפני שאנחנו מטגנים את הזנגולות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.