Go Back
מתכון לספינג'

איך מכינים ספינג’ ללא גלוטן

מתכון לספינג' מרוקאי מושלם, שמכינים ללא גלוטן ויוצא טעים כמו המקור!
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מרי בן הרוש

ציוד

סיר טיגון / צ'יפסר

המצרכים

  • תגמיש משופר - תמי סגול (250 גרם )
  • קמח תמי כתום (50 גרם )
  • שמרים יבשים (10 גרם )
  • שמן חמניות / סויה (20 גרם )
  • סילאן (18 גרם )
  • 1 ביצה ( L)
  • ברנדי (8 גרם )
  • מלח (קורט )
  • מים פושרים מהברז (200-220 גרם )

אופן ההכנה

  • שמים וו גיטרה במיקסר ובקערה שמים חצי מכמות הקמח ומעליו את כל החומרים חוץ ממים.
  • מפעילים את המיקסר ותוך כדי הערבול של החומרים מוסיפים מים וקמח לסירוגין. אפשר לעצור את פעולת המיקסר ואז לגרד את הבצק מהדפנות.
  • מערבלים בערך 4 דקות לישה במיקסר עד לקבלת מרקם בצק טיפה דביקי.
  • לאחר מכן מעבירים את הבצק למשטח סיליקון. שמים כפפות על הידיים ומשמנים טיפה ואז מכדררים את הבצק לכדור חלק.
  • מעבירים לקערה ומתפיחים כ-40 דקות (אני שמתי בקערה וכיסיתי בשקית ניילון גדולה ומעל שמתי שמיכת צמר).
  • אפשר גם להכין את הבצק ואז לשמור במקרר ורק לדאוג לחלץ אוויר כשהבצק ממש תופח.
  • לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח סיליקון ומחלצים אוויר. חשוב מאוד.
  • מחלקים לכדורים במשקל 62 גרם כל כדור. מניחים על תבנית עם נייר אפייה טיפה טיפה משומן.
  • מחממים צ'יפסר בחום של 160 מעלות, וכשהשמן חם מרימים כדור בצק (יש לעבוד עם ידיים עם כפפות טיפה טיפה משומנות בשמן) ומכדררים את הכדור שוב בין אצבעות הידיים.
  • פותחים חור באמצע הבצק ומניחים בשמן. יש להקפיד לסגור את הצ'יפסר במכסה.
  • מטגנים עד לקבלת צד אחד זהוב ויפה וכשהופכים את הספינג' נמשיך לטגן ללא מכסה. עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.