בקערה עם המקצף מקציפים 2 ביצים מידה לארג' עם סוכר וניל והסוכר וגם 1 פקק תמצית רום.
תוך כדי הקצפה מוסיפים גביע אשל (200 גרם ) וגביע שמנת חמוצה (ניתן לשים גם 2 גבעי אשל או 2 גביעי שמנת )
לאחר מכן מוסיפים את קערת הקמח שמעורבב עם אבקת אפיה ומערבלים עד לקבלת עיסה אחידה.
לטיגון - שמים בסיר קטן שמן חצי גובה הסיר לטמפ' של 165 מעלות (בערך 5 ס"מ)
מרימים עם כפית של הגלידה מהבלילה ומורידים לתוך השמן. לא מטגנים יותר מ-4 סופגניות כל נגלה.
אפשר גם לטגן בצורת צו'רוס פשוט מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים ישירות לתוך השמן רצועות כמו צ'ורוס. אפשר גם בצורת דונאטס.