להכנת הבצק - שמים את הקמח לקערה, ונמלא במים חמים 65 מעלות. נוסיף את המלח, סוכר ושמן צמחי, ונערבב עד שמתקבל בצק אלסטי חלק.
נכסה בנייר כסף ונשאיר לחצי שעה. ניתן לקרר
להכנת מילוי גבינת טבורוג ופצפוצי שוקולד - נערבב גבינת טבורוג עם ביצה, סוכר ותמצית וניל.
נוסיף את פצפוצי השוקולד ונערבב בעדינות.
מילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן - נקלף תפוחי אדמה ונרתיח אותם עד שהם רכים.
מכינים פירה וחמאה ומוסיפים מלח ופלפל ונערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
נחתוך את הבצל לקוביות קטנות ונטגן בתערובת חמאה ושמן על אש נמוכה עד שנוצר בצל חום וריחני.
נסנן את הבצל, נשאיר את השמן ליצירת המנה
להכנת מילוי ראגו (בולונז) - נקצוץ את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות קטנות.
נחמם מחבת, נוסיף שמן זית, ירקות ונבשל על אש בינונית, עד שינוי צבע בירקות.
נוסיף בשר טחון ונערבב עם ירקות.
נוסיף רסק עגבניות, מים ועגבניות מגורדות, ונמשיך לבשל על אש בינונית.
נוסיף מלח, פלפל ועשבי תיבול, ונבשל עד לקבלת רוטב יפה. אם יש הרבה נוזלים, אפשר לאדות אותם על אש נמוכה.
נקרר.
לבישול ורניקי והגשת המנה - נחתוך את הבצק הרבוך ל-4 חלקים ונרדד כל חלק דק ככל האפשר. הבצק אלסטי, נמתח היטב, כך שאפשר לרדד אותו די דק.
בעזרת טבעת או כוס בקוטר 8 ס"מ, נחתוך עיגולי בצק, נקמח אותם ונניח אותם מתחת למגבת.
יוצרים את הורניקי.
ורניקי עם טבורוג - מניחים את המסה של גבינת הטבורוג במרכז העיגול, מושחים אותה מעט במים סביב וצובטים. מקפלים את העיגול לשניים.
מבשלים במים מומלחים במשך 5 דקות, לאחר הרתיחה.
נגיש עם שמנת חמוצה, גרידת לימון ונקשט בחתיכות שוקולד.
ורניקי עם תפוחי אדמה - שמים את המלית במרכז העיגול וצובטים, כמו ורניקי עם טבורוג, ומכינים "צמה".
נרתיח 5 דקות לאחר מים רותחים.
נגיש עם בצל מטוגן, שמנת חמוצה. נוסיף מעט שמן, עם טעם של בצל מטוגן.
ורניקי עם ראגו - שמים כפית ראגו במרכז העיגול, צובטים היטב ומוודאים שהכל אטום, שכן המילוי ייתן מיץ בחימום.
אנו מחברים את שני קצוות הכופתאות וצובטים אותם.
נבשל במים מומלחים רותחים במשך 5 דקות.
לבישול הרוטב - מוסיפים שמן זית ושום למחבת ונחמם מעט. נוסיף את החמאה ווהוורניקי המוכנים, ונערבב במהירות.
מוסיפים 2 כפות ממי הבישול של הוורניקי ונערבב עד שנוצרת אמולסיה.
נשים את הוורניקי עם ראגו על צלחת, יוצקים את הרוטב מעל, נגרד פרמזן ונקשט בעלי פטרוזיליה.