Go Back
ספינג' טריפוליטאי

מחרוגה - ספינג' טריפוליטאי מיוחד

מרקם חלומי בטעם עשיר ונדיר
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: ירדנה ג'נאח

המצרכים

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כוס סולת
  • 3 כפיות סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים (חמימים)
  • 1 כף תמצית מיי זהר
  • 1 כפית קוניאק

לסירופ סוכר:

  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כף תמצית מיי זהר
  • ½ לימון
  • 1 עלי עטרה

אופן ההכנה

  • מכניסים לקערה את כל המרכיבים, וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
  • מניחים בצד למשך חצי שעה בערך, ואז נלוש ואז שוב מנוחה.
  • לאחר מכן קורצים לחתיכות קטנות ומגלגלים לגלילים באורך של 10 ס"מ.
  • משטחים מעט לרוחב כ-3 ס"מ, ומחוררים 3 חורים לאורך המחרוגה.
  • מטגנים בשמן עמוק כמו ספינג'.
  • לסירופ - מכניסים את הכל לסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים את הסירופ על להבה נמוכה עד הזהבה וצמיגות קלה.
  • טובלים את המחרוגות בדבש או מפזרים מעל אבקת סוכר.
  • אפשר גם לקשט עם מזרה סוכריות צבעוניות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.