Go Back
דונאטס

דונאטס אגדיים בטעם מדהים

מהממים עם ציפוי שוקולד מושחת
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: זיוה כהן

המצרכים

  • ½ קילו קמח מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • ¾ כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית שטוחה מלח

לציפוי:

  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 1 קופסא שמנת מתוקה (125 מ"ל)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר מערבבים את כל החומרים היבשים חוץ מהמלח.
  • מתחילים להוסיף ביצים, שמנת חמוצה ואת השמנת מתוקה בהדרגה לאחר ערבוב של 3 דקות
  • מוסיפים את המלח ומערבבים בערבול בינוני עוד 3 דקות בערך.
  • מתפיחים להכפלת נפח
  • לאחר מכן מרדדים לעובי בצק של כ-1 ס"מ ואז קורצים עיגולים ובאמצע עיגול קטן.
  • מניחים שוב להתפחה עד להכפלת הנפח.
  • מחממים שמן לטמפרטורה של 170 מעלות ומטגנים. מהכדורים הקטנים אפשר להכין מיני סופגניות
  • לבזוק אבקת סוכר.
  • לציפוי - מחממים על הגז עד רתיחה 150 גרם שוקולד לבן וחצי קופסא שמנת מתוקה ומקררים
  • כך גם לעשות עם שוקולד חלב ולקרר
  • לאחר שהדונאטס התקררו לקשט
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.