בקערה ניצור גומה בקמח, ונוסיף את השמרים והסוכר. לצקת מעל כחצי מכמות המים ונשהה כדקה.
לאחר מכן נוסיף את הביצים, סוכר וניל, חמאה, וודקה ושמן ונתחיל ללוש ואז נוסיף בהדרגה את שאר המים. בסוף מוסיפים מלח וגרידת לימון וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
לאחר כשעה של התפחה נוריד את האוויר מהבצק, וללוש מעט ואז נתפיח שוב כשעה.
נכין את קרם החלב - נחמם חלב בקלחת. בקערה נערבב יחד את החלמונים, סוכר, סוכר וניל וקמח. כשהחלב מגיע לסף רתיחה נוסיף כחצי כוס ממנו לקערה עם החלמונים (להשוואת טמפרטורה) ונחזיר הכל יחד לקלחת.
נערבב על אש נמוכה כ-5 דקות עד הסמכה, ואז נוסיף את החמאה ונמשיך לערבב עד הטמעה.
נוריד את הבצק על משטח מעט מקומח ונחלק ל-32 כדורים. נשטח מעט, נכסה ונתפיח כ-40 דקות (אפשר גם להניח על ריבועי נייר אפייה משומנים מעט).
נטגן את הסופגניות על אש בינונית עד הזהבה משני הצדדים ונוציא לנייר סופג.
נמלא במלית קרם החלב.
אפשר לטגן בסיר בינוני בשמן חצי עמוק (כ-3 ס"מ גובה שמן), יוצא מעולה!