Go Back
+ servings
פונצ'יקי סופגניות גיאורגיות

פונצ'יקי סופגניות גיאורגיות

בקרם חלב עשיר במיוחד
עדיין אין דירוגים
כמות 32 סופגניות
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

המצרכים

לבצק:

  • 8 כוסות קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כוס סוכר
  • 3 ביצים L
  • 100 גרם חמאה רכה (או מרגרינה)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כף וודקה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 ¼ כוסות מים פושרים (לפי ספיגה)

לקרם החלב:

  • 2 כוסות חלב
  • 2 חלמונים מביצה L
  • כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות גדושות קמח
  • 50 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • בקערה ניצור גומה בקמח, ונוסיף את השמרים והסוכר. לצקת מעל כחצי מכמות המים ונשהה כדקה.
  • לאחר מכן נוסיף את הביצים, סוכר וניל, חמאה, וודקה ושמן ונתחיל ללוש ואז נוסיף בהדרגה את שאר המים. בסוף מוסיפים מלח וגרידת לימון וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
  • לאחר כשעה של התפחה נוריד את האוויר מהבצק, וללוש מעט ואז נתפיח שוב כשעה.
  • נכין את קרם החלב - נחמם חלב בקלחת. בקערה נערבב יחד את החלמונים, סוכר, סוכר וניל וקמח. כשהחלב מגיע לסף רתיחה נוסיף כחצי כוס ממנו לקערה עם החלמונים (להשוואת טמפרטורה) ונחזיר הכל יחד לקלחת.
  • נערבב על אש נמוכה כ-5 דקות עד הסמכה, ואז נוסיף את החמאה ונמשיך לערבב עד הטמעה.
  • נוריד את הבצק על משטח מעט מקומח ונחלק ל-32 כדורים. נשטח מעט, נכסה ונתפיח כ-40 דקות (אפשר גם להניח על ריבועי נייר אפייה משומנים מעט).
  • נטגן את הסופגניות על אש בינונית עד הזהבה משני הצדדים ונוציא לנייר סופג.
  • נמלא במלית קרם החלב.
  • אפשר לטגן בסיר בינוני בשמן חצי עמוק (כ-3 ס"מ גובה שמן), יוצא מעולה!

הערות וטיפים

פונצ'יקי סופגניות גיאורגיות פונצ'יקי סופגניות גיאורגיות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.