מחממים את המים והחמאה על להבה בינונית עד המסה, ומשארים על להבה בינונית ומוסיפים קמח ומערבבים היטב.
מוסיפים מלח, סוכר וכל הזמן מערבבים. מנמיכים ללהבה נמוכה. הערבוב לוקח כ-10 דקות עד לניתוק המסה מדפנות הסיר.
מסירים מהאש ומקררים. לאחר מכן מוסיפים את הביצים אחת אחת ואז את הקורנפלור, אבקת אפיה, וסולת.
מעבירים את הכל למיקסר ומערבבים היטב עד למרקם שמנתי.
מכניסים לשקית זילוף ומזלפים ומקפיאים כ-15 דקות.
בינתיים להכין סירופ ולקרר - מרתיחים את המים וסוכר יחד עד להסמכה, ואז מקררים.
מטגנים את הטולומבה ומסננים ואז ישר לסירופ.