Go Back
טולומבה סופגניה

טולומבה סופגניה טורקית נדירה

קריספיות מטריפה עם טעם מושלם
ציון 4 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: זיוה כהן

המצרכים

  • 2 ½ כוסות קמח לבן (מנופה)
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות חמאה/נטורינה
  • 2 כפות סולת
  • 1 כף קורנפלור
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • 1 ½ כפות אבקת אפיה
  • שמן (לטיגון)

לסירופ:

  • 1 ¼ כוסות מים
  • 1 ½ כוסות סוכר

אופן ההכנה

  • מחממים את המים והחמאה על להבה בינונית עד המסה, ומשארים על להבה בינונית ומוסיפים קמח ומערבבים היטב.
  • מוסיפים מלח, סוכר וכל הזמן מערבבים. מנמיכים ללהבה נמוכה. הערבוב לוקח כ-10 דקות עד לניתוק המסה מדפנות הסיר.
  • מסירים מהאש ומקררים. לאחר מכן מוסיפים את הביצים אחת אחת ואז את הקורנפלור, אבקת אפיה, וסולת.
  • מעבירים את הכל למיקסר ומערבבים היטב עד למרקם שמנתי.
  • מכניסים לשקית זילוף ומזלפים ומקפיאים כ-15 דקות.
  • בינתיים להכין סירופ ולקרר - מרתיחים את המים וסוכר יחד עד להסמכה, ואז מקררים.
  • מטגנים את הטולומבה ומסננים ואז ישר לסירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.