Go Back
עוגת אלפחורס

עוגת אלפחורס מדהימה בטעם אגדי

חווית טעמים מענגת ומרשימה
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: מלי מלכה

ציוד

תבנית 24 משומנת
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • 100 גרם חמאה מומסת
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה + 2 חלמונים
  • 1 ½ כוסות קורנפלור
  • ½ כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה

למלית:

  • ½ צנצנת ריבת חלב
  • 2 כפות קוקוס

לקצפת:

  • 3 שמנת מתוקה (750 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • ¼ כוס חלב
  • 1 כוס קוקוס

לציפוי:

  • ½ צנצנת ריבת חלב
  • 2 כפות חלב
  • קוקוס (לקישוט)

אופן ההכנה

  • בקערה מניחים 100 גרם חמאה מומסת עם חצי כוס סוכר, ביצה אחת, 2 חלמונים, כוס וחצי קורנפלור, חצי כוס קמח, ושקית אבקת אפיה ומערבבים היטב.
  • משמנים תבנית 24 ושופכים את הבלילה לתבנית. מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 20 דקות.
  • שהעוגה יוצאת מורחים מעל חצי צנצנת ריבת חלב ומפזרים שתי כפות קוקוס.
  • נותנים לעוגה להתקרר היטב ובינתיים מקציפים 3 שמנת מתוקה עם כוס חלב וחבילה של אינסטנט פודינג.
  • ממיסים 200 גרם שוקולד לבן עם רבע כוס חלב, ומוסיפים לתערובת הקצפת של השמנת המתוקה ומערבבים בעדינות. מוסיפים גם כוס קוקוס ואז מורחים מעל לעוגה.
  • ממיסים חצי צנצנת ריבת חלב עם שתי כפות חלב במיקרו ושופכים מעל העוגה. מפזרים מעל קוקוס.
  • מומלץ לאכול יום אחרי גם!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.