Go Back

רולדת אלפחורס עם טוויסט

חווית טעמים מענגת ומיוחדת
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לרולדה:

  • 5 ביצים L (שלמות)
  • ½ כוס סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ריבת חלב
  • קוקוס

לקצפת:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כף אבקת סוכר (או סוכר)
  • 2 כפות פודינג וניל

אופן ההכנה

  • נחמם תנור על 170 מעלות אפיה. נרפד תבנית תנור בבנייר אפיה ומשמנים מעט.
  • נקציף את הביצים שלמות עם מעט מלח למשך 5 דקות על מהירות גבוה ואז נוסיף בהדרגה סוכר (חשוב להקציף לפרק זמן ארוך עד 7 דקות עד שמתקבלת בלילה חזקה וחלקה).
  • נוריד את מהירות המיקסר למינימום ונוסיף בזרם דק את השמן.
  • נחליף את המקצף בלון לוו גיטרה ונוסיף את הקמח בהדרגה. נכבה את המיקסר ונערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
  • לצקת לתבנית וניישר לגובה אחיד, ואז נכניס לאפייה למשך עשרים דקות.
  • אחרי האפיה נצנן מעט ונגלגל עם נייר אפיה לרול.
  • בינתיים נקציף את השמנת למרקם רך וחלק.
  • להרכבת הרולדה - נפתח את הרולדה ונמרח ריבת חלב, ואז מעל נמרח קצפת ונגלגל הפעם בלי נייר אפיה את הרולדה לרול.
  • נפזר בנדיבות על נייר האפיה קוקוס, ונמרח ריבת חלב על כל הרולדה (בחלק החיצוני) ואז נעביר לקוקוס. נטבול היטב את כל הרולדה בקוקוס מכל הכיוונים ונעביר למגש.
  • רצוי לעטוף את הרולדה ולקרר עד שעתיים לפני ההגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.