Go Back
עוגיות מגולגלות

עוגיות מגולגלות במילוי שוקולד בלגי

חווית טעמים מענגת ועשירה
ציון 4.42 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: תמי וטורי

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 5 כוסות קמח תופח (או 5 כוסות קמח רגיל + 2.5 כפיות אבקת אפיה)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • 2 נטורינה קוקוס רכה (אפשר להמיר ב 400 גרם מרגרינה/מחמאה או 400 גרם חמאה לחלבי)

למלית:

  • ממרח שוקולד בלגי (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות לאפיה)

אופן ההכנה

  • נלוש את החומרים לבצק אחיד, ואז מחלקים את הבצק ל-5 חלקים
  • מרדדים כל חלק לעיגול - מומלץ לרדד על נייר אפייה מקומח.
  • מורחים שכבה דקה של שוקולד בלגי משובח, ומקפלים את השוליים בצד ימין ובצד שמאל ומגלגלים לרולדה. אם השוקולד קשה קצת תחממו אותו במיקרוגל כמה שניות שיהיה קל למרוח שכבה דקה.
  • מניחים על נייר אפיה אחת ליד השניה. חורצים עם סכין על הרולדה בגודל הרצוי.
  • מכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 20 דקות בערך.
  • כשהרולדות מתקררות מעט יש לחתוך לפי החריצים שעשיתם ולפזר אבקת סוכר.
  • יש לשמור בכלי אטום מחוץ למקרר.

הערות וטיפים

אין שוקולד בלגי? אי אפשר לטעות עם מילוי תמרים - למתכון מילוי תמרים:
ממרח תמרים
קינמון
אגוזים קצוצים
1) מרדדים את הבצק, מערבבים את חומרי המילוי יחד ומורחים בשכבה אחידה. מגלגלים לרולדה וממשיכים לפי מתכון.
עוגיות מגולגלות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.