Go Back
פשטידת תרד

פשטידת תרד פטריות וגבינות

חווית טעמים עשירה ומענגת
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית פיירקס 20X30 משומנת

המצרכים

  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 בצלים (גדולים קצוצים)
  • מעט דבש
  • 1 חבילה פטריות שמפניון (לנגב או לקלף, לא לשטוף עם מים)
  • 1 חבילה עלי תרד סנפרוסט (800 גרם - מופשרת לילה וסחוטה טוב טוב וקצוצה)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 גביע גבינה לבנה 9% (250 גרם)
  • 150 גרם צהובה מגורדת
  • 100 גרם בולגרית מפוררת
  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 4 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 4 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-180 מעלות על תכנית תנור רגילה.
  • במחבת גדולה נמיס את החמאה עם השמן זית, ואז נוסיף את הבצל, ונזלף מעט דבש ונטגן עד הזהבה.
  • נוסיף פטריות חתוכות ותרד חתוך וסחוט. נתבל במלח ופלפל ונטגן עד אידוי הנוזלים. מצננים.
  • בינתיים בקערה מערבבים את הגבינות עם השמנת מתוקה, קמח פירורי לחם וביצים.
  • נוסיף את התרד והפטריות, ונערבב ונתקן תיבול.
  • נעביר לתבנית ומשטחים.
  • נכניס לאפייה עד להזהבה יפה מלמעלה, בערך 45 דקות. לאחר מכן נניח להתייצבות לחצי שעה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.