Go Back
עוגת אגוזים

עוגת אגוזים מדהימה ללא קמח

חווית טעמים מענגת בהכנה קלה
ציון 4.72 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: אצל ברכה במטבח

ציוד

תבנית בקוטר 26 או 24
Advertisements

המצרכים

לעוגה:

  • 3 ביצים (L)
  • 1 כוס סוכר
  • 150 גרם אגוזים טחונים

לציפוי:

  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית נס קפה
Advertisements

אופן ההכנה

  • מקציפים את הביצים שלמות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, ואז מקציפים לקצף יציב ותפוח כ-7 דקות.
  • מוסיפים את האגוזים, ומערבבים עד לבלילה אחידה.
  • את הבלילה ליצוק לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 45 דקות בערך.
  • את הקצפת מורחים לאחר שהעוגה התקררה.
  • להכנת הקצפת - בקערה נקיה מקציפים את ה-2 שמנת מתוקה היטב כ-6 דקות עד לקבלת קצף יציב.
  • מוסיפים כף אבקת סוכר, כפית תמצית וניל, וכפית נס קפה. בעזרת כף או מרית מערבבים בתנועות קיפול עד שהקפה נטמע בקצפת. חשוב לערבב בעדינות שהנפח של הקצפת לא ירד.
  • מי שאוהב יכול גם לפזר מעל אגוזים טחונים גס או לגרד שוקולד מעל.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.