Go Back
+ servings
בצק שמרים מושלם

בצק שמרים מושלם (שבלולי קינמון ועוד!)

עוגה מדהימה שתמיד תצליח להרשים את כולם במראה המהמם הטעם המענג!
ציון 4.37 על ידי 25 דירוגים
כמות 3 עוגות שבלולים
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית 24

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 2 חלמונים ( L)
  • 1 חבילה נטורינה (200 גרם - מומסת)
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס חלב חם (או כוס מים נוספת)

למלית קינמון:

  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 כפות קינמון
  • חמאה מומסת (להברשת הבצק)

למלית גבינה וצימוקים:

  • 1 חבילה גבינה כחושה “טוב טעם” (500 גרם )
  • ½ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 חלמונים ( L)
  • ½ כפית גרידת לימון
  • 2 כפות קורנפלור
  • חבילה חמאה רכה (20 גרם )
  • 1 כוס צימוקים (בהירים)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד את הקמח, שמרים יבשים, 2 כפות סוכר, וחבילה אינסטנט.
  • לאחר מכן מוסיפים את ה-2 חלמונים, נטורינה מומסת, כוס מים וכוס חלב חם, וללוש במשך 10 דקות בדיוק.
  • מקבלים בצק רך ,גמיש ומאוד נעים למגע. מרימים אותו מתחתית הקערה, יוצרים כדור חלק, משמנים מעט את פני הבצק, ומכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  • מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, וכל כדור מרדדים למלבן על משטח טיפונת מקומח .

להכנת מלית קינמון:

  • מערבבים כוס סוכר חום עם 2 כפות קינמון. מברישים כל מלבן בחמאה, ומפזרים בנדיבות מן המלית.

להכנת מלית גבינות:

  • מערבבים את כל המרכיבים ביחד. מברישים כל מלבן בחמאה, ומפזרים בנדיבות מן המלית.
  • מגלגלים לרולדה, פורסים לפרוסות שוות ומניחים בתבנית עם נייר אפייה ודוחפים את קצה הבצק מתחת לשבלול כדי שלא יפתח באפייה.
  • אם מכינים כעוגה אז מסדרים בתבנית עם רווח קטנטן בין האחד לשני.
  • מניחים להתפחה עד להכפלת נפח. לאחר מכן מברישים בביצה טרופה עם כף מים. מעטרים בפתיתי שוקולד אם אוהבים.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, על תוכנית אפייה רגילה 190 מעלות, למשך 15 דקות או עד הזהבה מושלמת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.