Go Back
בגט צרפתי

בגט צרפתי כמו במאפייה

פריכות מטריפה מבחוץ ורכות מפתיעה בפנים
ציון 4.63 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: ענת אלישע ביטון

המצרכים

  • 420 גרם קמח (3 כוסות - קמח פיצה / פוקאצ׳ה /00 / קמח לחם)
  • 300 מ"ל מים (כוס וחצי)
  • ¼ כפית שמרים יבשים
  • ½ כף מלח

אופן ההכנה

  • נניח בקערה את כל המרכיבים ונערבב בעזרת כף היטב, עד שמתקבל בצק דביק מאוד.
  • נכסה בניילון נצמד ונניח להתפחה על השיש ל-15-16 שעות ( בקיץ ההתפחה במקרר)
  • נקמח את משטח העבודה בנדיבות ובעזרת קלף נוריד את הבצק. נקמח גם את הבצק ונחלק ל-2 ובעזרת הידיים נשטח אותו.
  • נקפל צד אחד למרכז ומעליו את הצד השני ונכסה במגבת. מנוחה רבע שעה.
  • נהפוך את הבצק (לשים לב לעבוד עם קמח כל הזמן) ונניח אותו לאורך. נקפל 3 קיפולים, ונקפיד להדק בין קיפול לקיפול.
  • נעצב לצורת באגט. נקמח אותו בקמח סמולינה/דורום/לבן.
  • נניח את הבאגטים על נייר אפיה ונכסה במגבת. נתפיח עוד שעתיים.
  • שעה לפני תום ההתפחה נחמם תנור ל-250 מעלות ( חום סטטי) אבן שמוט / צבנית תנור הפוכה.
  • בתום ההתפחה, נחרוץ את הבצק לאורכו ובעזרת מרדה / קרש חיתוך נעביר את הבאגטים לאבן הלוהטת /תבנית שבתנור.
  • נאפה למשך 25-30 דקות עד הזהבה עמוקה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.