נניח בקערה את כל המרכיבים ונערבב בעזרת כף היטב, עד שמתקבל בצק דביק מאוד.
נכסה בניילון נצמד ונניח להתפחה על השיש ל-15-16 שעות ( בקיץ ההתפחה במקרר)
נקמח את משטח העבודה בנדיבות ובעזרת קלף נוריד את הבצק. נקמח גם את הבצק ונחלק ל-2 ובעזרת הידיים נשטח אותו.
נקפל צד אחד למרכז ומעליו את הצד השני ונכסה במגבת. מנוחה רבע שעה.
נהפוך את הבצק (לשים לב לעבוד עם קמח כל הזמן) ונניח אותו לאורך. נקפל 3 קיפולים, ונקפיד להדק בין קיפול לקיפול.
נעצב לצורת באגט. נקמח אותו בקמח סמולינה/דורום/לבן.
נניח את הבאגטים על נייר אפיה ונכסה במגבת. נתפיח עוד שעתיים.
שעה לפני תום ההתפחה נחמם תנור ל-250 מעלות ( חום סטטי) אבן שמוט / צבנית תנור הפוכה.
בתום ההתפחה, נחרוץ את הבצק לאורכו ובעזרת מרדה / קרש חיתוך נעביר את הבאגטים לאבן הלוהטת /תבנית שבתנור.
נאפה למשך 25-30 דקות עד הזהבה עמוקה.