Go Back
סלט זעלוק

סלט זעלוק נדיר ומדהים

מרקם מושלם בטעם עשיר
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 1 חציל
  • 2 שיני שום
  • 1 גמבה (קטנה)
  • 1 פלפל חריף
  • מלח (לפי הטעם)
  • מעט פלפל שחור
  • שמן (לפי הטעם)
  • ½ כפית כמון
  • כוסברה קצוצה
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • על רשת ברזל בגז צולים את החציל
  • לאחר מכן מקלפים את קליפתו, ומשרים במסננת עם חצי לימון סחוט עד שמגיר את הנוזלים.
  • צולים על הגז גמבה אחת קטנה ופלפל חריף אחד שמקלפים ומרוקנים את הגרעינים, חותכים לקוביות קטנות
  • מועכים את החציל במזלג ומוסיפים את הפלפלים הקצוצים.
  • מתבלים במלח, שמן, חצי כפית כמון, שני שיני שום כתושות, מעט פלפל שחור, כוסברה קצוצה ומיץ מחצי לימון.

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
  1. כשצולים על הגז החציל יותר טעים מכל אופציה אחרת (חציליה/תנור)
  2. חשוב לשמור על ראשי הגז מסתימה כי החציל מגיר נוזלים.
  3. הנייר כסף לא נוגע בחציל עצמו אלא בקליפה שגם ככה נזרקת לפח. ניתן לעטוף בנייר אפייה ואז בנייר כסף
  4. את שיני השום דוחפים פנימה ככה הם נמסות מהחום. לאחר מכן מרוקנים עם כף את ליבת החציל ומניחים במסננת להגרת נוזלים
  5. סוחטים לימון - וזאת הסיבה שהחציל נשאר לבן בסלט ולא משחיר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.