Go Back
+ servings
סהרוני שמרים

סהרוני שמרים קינמון ללא התפחה

רכות מטריפה עם טעם עשיר
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
כמות 70 עוגיות
באדיבות: נאוה מלכה

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
Advertisements

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 200 גרם מחמאה
  • 2 כוסות מים פושרים (או כמה שהקמח סופח)

למילוי:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות סוכר חום
  • 3 כפות קינמון

להברשה על העוגיות:

  • 1 ביצה (עם קצת מים וכפית סוכר)

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון
Advertisements

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל מרכיבי הבצק יחד עד לקבלת בצק רך ונעים. אין צורך בהתפחה.
  • קורצים עיגולים קטנים, מרדדים דק וממלאים ואז מגלגלים ועושים את צורת סהרון.
  • מורחים ביצה עם קצת מים וכפית סוכר מעל.
  • מכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להזהבה. בערך 20 דקות.
  • מבשלים את מרכיבי הסירופ ומצננים.
  • מורחים על העוגיות כשהן חמות.
Advertisements

הערות וטיפים

תמונות הכנה:
סהרוני שמרים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.