Go Back
+ servings
מאפינס מתוקים

מאפינס מתוקים ב-5 דקות

טעם עשיר בכל ביס
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
כמות 15 מאפינס
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה (200 מ"ל)
תבנית מאפינס (אפשר גם בקוקוטים עם מנגטים מנייר)

המצרכים

  • 2 ביצים L (בטמפ החדר)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מעט מלח
  • 1 כף חומץ
  • 2 ½ כוסות קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפייה

למילוי:

  • שוקולד צ'יפס
  • שבבי שקדים

אופן ההכנה

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות בתכנית אפייה רגילה.
  • בקערה מערבבים עם מטרפה ידנית את ה-2 ביצים, כוס סוכר, כוס שמן, כוס חלב, כפית תמצית וניל, מעט מלח וכף חומץ. טורפים היטב עם מטרפה ידנית.
  • מוסיפים כוס קמח מנופה ושקית אבקת אפייה ואז טורפים, לאחר מכן מוסיפים עוד כוס קמח וטורפים, ולבסוף עוד חצי כוס קמח וטורפים. מערבבים הכל עם לקקן.
  • לוקחים תבנית מאפינס ושופכים לתוכה בעזרת מצקת קטנה עד ל-¾ הגובה.
  • באמצע כל מאפינס, שמים מעט שוקולד צ'יפס, ומעט שבבי שקדים.
  • מכניסים לאפייה עד שמתקבל צבע יפה, הם תופחים מאוד. בודקים עם שיפוד באמצע המאפינס,שהוא אפוי. לוקח בערך חצי שעה
  • מצננים אחרי אפיה ובוזקים אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.