מחממים תנור לחום של 180 מעלות בתכנית אפייה רגילה.
בקערה מערבבים עם מטרפה ידנית את ה-2 ביצים, כוס סוכר, כוס שמן, כוס חלב, כפית תמצית וניל, מעט מלח וכף חומץ. טורפים היטב עם מטרפה ידנית.
מוסיפים כוס קמח מנופה ושקית אבקת אפייה ואז טורפים, לאחר מכן מוסיפים עוד כוס קמח וטורפים, ולבסוף עוד חצי כוס קמח וטורפים. מערבבים הכל עם לקקן.
לוקחים תבנית מאפינס ושופכים לתוכה בעזרת מצקת קטנה עד ל-¾ הגובה.
באמצע כל מאפינס, שמים מעט שוקולד צ'יפס, ומעט שבבי שקדים.
מכניסים לאפייה עד שמתקבל צבע יפה, הם תופחים מאוד. בודקים עם שיפוד באמצע המאפינס,שהוא אפוי. לוקח בערך חצי שעה
מצננים אחרי אפיה ובוזקים אבקת סוכר.