Go Back
עוגת קרמבו

עוגת קרמבו מטריפה לשבת

חווית טעמים מענגת במיוחד
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית חד פעמית בינונית 20×30 משומנת
כוס מדידה חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 2 ביצים
  • כוס סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • חצי כוס שמן
  • 1 כוס קמח
  • ½ כוס קקאו
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • מעט סודה לשתייה
  • ¾ כוס מים (רגילים)
  • 1 כפית תמצית רום
  • ½ כוס מים (רותחים)

לקרם:

  • 2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • ¼ כוס חלב

לגנאש שוקולד:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית תנור רגילה.
  • עם מטרפה ידנית בקערה מערבבים את ה-2 ביצים, כוס סוכר, שקית סוכר וניל, חצי כוס שמן, וטורפים היטב.
  • לאחר מכן מוסיפים כוס קמח, ½ כוס קקאו, שקית אבקת אפייה, מעט סודה לשתייה, ¾ כוס מים רגילים, וכפית תמצית רום, ומערבבים היטב.
  • לבסוף מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומערבבים, ואז מעבירים לתבנית.
  • אופים עד שקיסם יוצא יבש, בערך חצי שעה. לאחר מכן מצננים.
  • מכינים את הקרם - במיקסר עם המקצף מקציפים 2 שמנת מתוקה עם שקית אינסטנט ורבע כוס חלב, ואז מורחים מעל לבסיס העוגה.
  • מכינים גנאש - על הגז מרתיחים 1 שמנת מתוקה עם 150 גרם שוקולד מריר, ומערבבים עד שמסמיך ונוצר קרם חום בהיר.
  • שופכים בעדינות מעל לקרם הוניל. מכניסים לקירור לכמה שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.