Go Back
עוגת שוקולד קפה

עוגת שוקולד קפה הכי קלה

טעם עשיר עם מרקם מושלם
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית בקוטר 26
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 3 ביצים XL (או 4 ביצים L - בטמפ' החדר)
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס מים חמים
  • 2 כפות מלאות נס קפה (חזק מגורען)
  • 5 כפות שוקולית
  • 1 ½ שקיות אבקת אפייה
  • מעט מלח
  • 3 כוסות קמח
  • לקרם:
  • ½ כוס קקאו
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס חלב

אופן ההכנה

  • מחממים תנור בתכנית רגילה על 180 מעלות.
  • קודם מכינים את כוס הקפה - מערבבים כוס מים חמים עם 2 כפות מלאות קפה נמס מגורען
  • בקערה גדולה שמים את הביצים שלמות, מעט מלח, סוכר וטורפים טוב עם מטרפה ידנית.
  • מוסיפים שמן בזלוף תוך כדי טריפה, ואז מוסיפים את הקפה וטורפים.
  • מוסיפים שוקולית מנופה וטורפים ואז מוסיפים 2 כוסות קמח מנופה ונטרוף. לאחר מכן מוסיפים כוס קמח אחרונה מנופה יחד עם האבקת אפייה וטורפים.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת בחמאה ומפודרת עם שוקולית, ואופים עד ששיפוד יוצא יבש במרכז העוגה.
  • לאחר שהכנסנו את העוגה לתנור ישר מכינים את הקרם - שמים את כל החומרים בסיר קטן וטורפים.
  • מחממים על הגז תוך כדי טריפה. עם מטרפה ידנית עד שמבעבע. סוגרים גז ומצננים.
  • כשהעוגה מוכנה, מצננים ממש מעט, מחלצים רינג ומוזגים את הקרם שהתקרר על העוגה החמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.