Go Back
עוגה לשבת קלה להכנה

עוגה לשבת קלה להכנה בטעם גבינה

טעם מושלם בכלום זמן
ציון 4.48 על ידי 101 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית חד פעמית מרובעת בינונית או עגולה בקוטר 26
כוס מדידה אוניברסלית
מעבד מזון

המצרכים

לבצק:

  • 3 ½ כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה (קרה חתוכה לקוביות)

למלית:

  • 1 קילו גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • קליפה מגורדת לימון

אופן ההכנה

  • במעבד מזון שמים את הבצק, סוכר, אבקת אפייה, וחמאה קרה חתוכה לקוביות, ומפעילים בפולסים ומוסיפים מעט מים (¼ כוס) בזילוף איטי תוך כדי העיבוד רק עד שנוצר גוש בצק.
  • מוציאים ומקמחים מעט ואז נלוש לבצק נעים.
  • מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. החלק הראשון קצת יותר מחצי, ומהיתר יוצרים כדור ושמים במקפיא (אחר כך מגרדים אותו על פומפיה גסה)
  • עם האצבעות משטחים את החלק הראשון על תחתית התבנית המשומנת שלנו (כשהיא מונחת על תבנית מוצקה בגלל המסה הכבדה של החומרים)
  • אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שמזהיב מעט 20 דקות. מוציאים מהתנור ומנמיכים לחום של 170 מעלות.
  • מכינים את המלית - בקערה מערבבים עם מטרפה ידנית את הגבינה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, 2 ביצים, כוס סוכר, וקליפה מגורדת לימון. מערבבים טוב ומורחים מעל הבצק האפוי.
  • נוציא את הבצק הקפוא ונגרד עם הצד הגס של הפומפיה ישר על העוגה.
  • נכניס חזרה לאפיה עד שמזהיב, בערך 45 דקות.
  • מצננים ומכניסים למקרר לכמה שעות. מגישים חתיכה מפודרת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.