Go Back
סהרוני בצק פריך

סהרוני בצק פריך במילוי ריבה וקוקוס

מרקם נדיר עם טעם מושלם
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: תמי וטורי
Advertisements

המצרכים

  • 3 ½ כוסות קמח (חצי קילו)
  • 1 ¼ כפיות אבקת אפיה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה (רכה מאוד או מחמאה)
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • כוס שמן

למילוי:

  • ריבה (אפשר גם ממרח שוקולד או תמרים)
  • קוקוס
Advertisements

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את הקמח, אבקת אפייה, סוכר וניל ואבקת סוכר, מערבבים ואז מוסיפים את החמאה עם חצי כוס מיץ תפוזים ושליש כוס שמן.
  • נלוש היטב לבצק רך ונעים (בידיים), ואז עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-3 חלקים, מקמחים נייר אפיה ומגלגלים את החלק שעליו אנחנו עובדים בקמח ומרדדים לעיגול דק. לדאוג שיהיה מקומח מתחת לבצק שלא יידבק
  • חותכים את העיגול למשולשים, ושמים בקצה כפית ריבה ומפזרים קוקוס או כפית נוטלה או שחר או ממרח תמרים.
  • מגלגלים מהחלק הרחב של המשולש כלפי החלק הצר.
  • מניחים בתבנית עם נייר אפיה על צד התפר.
  • אופים באפיה רגילה על חום של 175 מעלות למשך בערך 15 דקות.
  • מוציאים ומפזרים אבקת סוכר.
Advertisements

הערות וטיפים

תמונות הכנה:
סהרוני בצק פריך סהרוני בצק פריך
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.