Go Back
+ servings

לחם פרסי ברברי שטוח ומשגע

רכות מדהימה עם טעם מושלם
ציון 4.17 על ידי 12 דירוגים
כמות 6 יחידות
באדיבות: חנה אנטבי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 2 ½ כוסות מים פושרים
  • 3 כפות שמן
  • 5 כוסות קמח
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • למריחה מעל:
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה

  • נלוש את כל המרכיבים יחד עד לקבלת בצק אחיד. לאחר מכן מתפיחים עד להכפלת הנפח בערך שעה, ואז יוצרים את הצורה שאוהבים ושמים להתפחה קצרה נוספת.
  • מבשלים כוס מים עם כפית קמח וכפית סודה לשתיה, וכשמסמיך מעט מורידים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר.
  • מורחים מעל לבצק ועם האצבעות מטביעים ועושים את הצורה של הפסים בבצק, אין צורך במערוך. לא מורחים ביצה, מורחים רק בבלילה שבושלה.
  • אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 18 דקות, או עד שמזהיב יפה.
  • בגמר האפיה מורחים עם שמן זית לקבלת ברק. אפשר גם לפזר זעתר.
  • במידה ואוהבים את הלחם קריספי אז משאירים את התנור פתוח ואם רוצים לחם רך יותר אז מכסים אותו במגבת בעודו חם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.