Go Back
+ servings
ג'חנון נדיר

ג'חנון אחד הטעימים שיש

רכות ואווריריות חלומית עם טעם מושלם
ציון 4.60 על ידי 10 דירוגים
כמות 15 יחידות (תלוי בגודל)
באדיבות: דורית כהן

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כף גדושה דבש (טהור)
  • 2-3 כפות סוכר
  • 2 - 2 ½ כוסות מים פושרים
  • ¾ כף מלח
  • 1 ¼ חבילות מרגרינה (250 גרם)
  • שמן קנולה

אופן ההכנה

  • ראשית בקערת המיקסר לשים את כל מרכיבי הבצק לפחות למשך 10 דקות - קמח, אבקת אפיה, סוכר, דבש, מלח ומים פושרים (מתחילים עם שתי כוסות ומוסיפים במידת הצורך עוד חצי כוס).
  • אפשר להוסיף עוד כף אחת סוכר מי שאוהב יותר מתוק. יש להקפיד לא לוותר על הדבש, הוא זה שנותן צבע מעלף לג׳חנון.
  • אחרי שלשים את הבצק, נותנים לו מנוחה של כ-40 דקות. לאחר מכן קורצים לכדורים, בערך 15 (תלוי בגודל).
  • מעסים כל כדור בצק בשמן קנולה בנדיבות , ומסדרים את כל הכדורים במגש ואז מכסים בניילון נצמד לפחות לחמש שעות.
  • לאחר חמש שעות לוקחים כדור, ומשמנים משטח עבודה ומרדדים אותו עד לשקיפות עם מערוך. אין צורך בעבודת ידיים.
  • מניחים בנדיבות מרגרינה על כל עלה מרודד ומתחילים לגלגל אותו לכמה שיותר גלגולים. את המרגרינה ניתן להמיס או להשתמש בה כמוני כשהיא רכה מאוד.
  • מסדרים את הג׳חנונים בסיר ג’חנון בצורת שתי וערב. מרפדים את הסיר קודם בנייר אפייה ומשמנים אותו במרגרינה.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-110 מעלות למשך לפחות 10 שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.