Go Back
עוגת גבינה

עוגת גבינה דיאטטית בטעם נדיר

בסוכר מופחת עם מרקם חלומי
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: דורית כהן

המצרכים

  • 200 גרם חמאה (קרה)
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כף גרידת לימון
  • 5 כפות סוכר דמררה
  • 2 חלמונים

למלית:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 170 גרם גבינת שמנת 5%
  • 1 ½ שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד לבן (לייט)
  • 3 שקיות סטיביה

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר מערבבים את כל מרכיבי הבצק. מניחים על תבנית חצי ממנו. את החצי השני מניחים בתבנית אחרת , הוא ישמש לפירורים מעל העוגה.
  • אופים את שתי התבניות בתנור שחומם ל-170 מעלות עד להזהבה קלה.
  • מניחים לבצק להתקרר.
  • להכנת המלית - בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הסטיביה.
  • בינתיים במיקרו ממיסים בפולסים את השוקולד הלבן עם ארבע כפות חלב. מקררים מעט.
  • לאחר הקצפת השמנת מוסיפים את הגבינות וממשיכים לערבב באיטיות.
  • כעת מוסיפים את השוקולד הלבן לאחר שהתקרר למלית ומערבבים עד לאיחוד.
  • להרכבת העוגה - על התחתית שאפינו בה את הבסיס שופכים את מלית הגבינות.
  • את החצי השני של הבסיס מפוררים ומפזרים על הגבינות.
  • מכניסים להקפאה לפחות לארבע שעות להתייצבות. העוגה נשמרת במקר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.