Go Back
+ servings
סלמון עם פסטה

סלמון עם פסטה וירקות מוקפצים

קבלו מתכון למנת דג סלמון נדיר ועסיסי בטירוף המשודך לפסטה רכה והמון ירקות מוקפצים.
ציון 4 על ידי 5 דירוגים
כמות 4 מנות
באדיבות: איטל איטלי

ציוד

סיר רחב

המצרכים

  • 3 נתחי דג סלמון (עדיף טרי)
  • פרחי ברוקולי (250 גרם - אפשר פחות או יותר)
  • 10 עגבניות שרי
  • 1 חופן פטריות שמפיניון (חומות)
  • 3 גזר
  • 2 בטטה קטנה
  • 1 שומר
  • ½ שקית פסטה איטלקית (250 גרם)
  • 1 צרור תרד
  • 3 שיני שום
  • 1 לימון (סחוט)
  • 3 כפות רוטב שום
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • 2 כפות רוטב סויה מדוללת
  • 1 כף סילאן
  • רוטב צ'ילי מתוק (מעט)
  • 1 כף טריאקי

אופן ההכנה

  • את הירקות חותכים ומטגנים עם מעט שמן בסיר רחב עם מכסה סגור למשך 10 דקות בערך על אש נמוכה.
  • מוסיפים מעט מלח ו-2 כפות סויה מדוללת.
  • את הפסטה מבשלים בסיר עם מים רותחים עד שזה מוכן, למשך 6-7 דקות ואז מסננים ומחזירים לסיר.
  • מוסיפים תרד קצוץ, שום קצוץ, לימון סחוט, 3 כפות רוטב שום, מלח, כף סילאן ו-2 כפות שמן ומטגנים 2-3 דקות יחד. מניחים בצד.
  • מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס על הדג.
  • צורבים אותו בעדינות על הגב כחצי דקה ואז עם מלקחיים מורידים את העור וצורבים גם בצדדים ואז מניחים על הבטן עוד דקה נוספת.
  • מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק , כף טריאקי, כף סילאן, 2 כפות סויה ו - 2 כוסות מים חמימים ומבשלים את הדג 10 דקות על אש נמוכה.
  • לאחר שזה מוכן חותכים לקוביות או חותכים לפרוסות קטנות.
  • לוקחים צלחת ושמים קודם את הפסטה על זה את הירקות ואז מפזרים בנדיבות את הדג העסיסי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.