Go Back
לחם כוסמין מלא

לחם כוסמין מלא עם שיבולת שועל

טעם מושלם במרקם חלומי
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: נורית כחלון סיני

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק מקדים:

  • 1 כוס קמח כוסמין
  • 1 כוס מים
  • ¼ כפית שמרים

לבצק:

  • ½ כפית שמרים
  • 4 ½ כוסות קמח כוסמין (אפשר לערבב קמחים)
  • 1 ½ כוסות מים
  • 3 כפות פרג
  • 3 כפות שיבולת שועל (אם אוהבים)
  • זיתים (עגבניות מיובשות, גרעיני חמנייה (או כל תוספת אחרת שאוהבים))

אופן ההכנה

  • נכין בצק פוליש מקדים - נערבב יחד כוס קמח כוסמין, כוס מים ורבע כפית שמרים, נערבב ונשאיר מכוסה למשך 5 שעות, מידי פעם לערבב.
  • מכניסים למקרר לילה שלם, ובבוקר לוקחים את הבצק ולשפוך לקערת המיקסר
  • מוסיפים חצי כפית שמרים, 4 ½ כוסות קמח כוסמין (אפשר לערבב קמחים) וכוס וחצי מים. אפשר גם להוסיף 3 כפות פרג ו-3 כפות שיבולת שועל (לא חובה רק אם אוהבים). אפשר גם זיתים או עגבניות מיובשות או גרעיני חמניה.
  • נלוש את הבצק במיקסר למשך 10 דקות עד שהבצק מתגבש, הוא טיפה דביק.
  • משאירים בקערה מעט משומנת ומתפיחים 3 שעות. מרפדים בנייר אפיה תבנית אפיה מברזל שמתאימה ללחם, ומפזרים מעט קמח.
  • לשים את הבצק ומתפיחים עוד 40 דקות עד שהבצק מגיע לגובה התבנית.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-40 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.