Go Back
לחם כוסמין

לחם מקמח כוסמין קראנצ'י במיוחד

טעם מושלם עם מרקם חלומי
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: נורית כחלון סיני
Advertisements

המצרכים

  • 1 כוס קמח שיפון (או כוסמין)
  • 3 כוסות מים
  • ½ כף שמרים
  • 4 כוסות קמח כוסמין (70% או 80%)
  • ¾ כף שמרים
  • 1 כף מלח
  • גרעינים (אגוזים קצוצים, פרג, שיבולת שועל)
Advertisements

אופן ההכנה

  • קודם כל מערבבים יחד כוס קמח שיפון או כוסמין עם כוס מים וחצי כף שמרים. מערבבים היטב, ומכסים ומשאירים על השיש. כמה שיותר זמן יותר טוב.
  • לאחר מכן, בקערת המיקסר שמים 4 כוסות קמח כוסמין 70% או 80% עם 3/4 כף שמרים, ושופכים את העיסה שהכנו מראש עם כף מלח, ו-2 כוסות מים.
  • מעבדים כ-5 דקות, אם חסר מים מוסיפים כף ועוד כף עד שמספיק.
  • שופכים פנימה גרעינים, אגוזים קצוצים, פרג, שיבולת שועל, חופן מכל דבר. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות. מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים.
  • כשתופח שמים בתבנית ברזל גדולה (כמו לאינגליש קייק אבל עמוקה ורחבה יותר). מתפיחים שוב, ומפזרים מעט קמח.
  • מחממים תנור ל-220 מעלות, כשהתנור חם מכניסים את הלחם, ואופים למשך 15 דקות ואז מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 20 דקות בערך.
  • כשנוקשים על הלחם נשמע רעש כזה חלול זה סימן שזה מוכן.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.