Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד גבוהה ללא קמח

רכות מטריפה עם טעם עשיר
ציון 4.37 על ידי 30 דירוגים
באדיבות: נורית כחלון סיני

ציוד

תבנית 10/25

המצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס שמן
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 6 כפות גדושות קורנפלור (אפשרי קמח רגיל אם אין בעית גלוטן)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½ כוס קקאו מנופה
  • 1 שקית סוכר וניל

לגנאש שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שוקולד חלב
  • 100 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • ממיסים במיקרו או על בן מארי את ה-200 גרם שוקולד מריר עם כוס שמן ואז מקררים.
  • מקציפים את ה-5 ביצים עם כוס סוכר לקצף חזק ונפוח (לפחות 5 דקות). לאחר מכן מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לקצף הביצים את תערובת השוקולד בזרם דק.
  • מערבבים 6 כפות גדושות קורנפלור (אפשרי קמח רגיל אם אין בעיית גלוטן) עם שקית אבקת אפיה, 1/2 כוס קקאו מנופה ושקית וניל.
  • מוסיפים לתערובת השוקולד והביצים בזהירות.
  • משמנים תבנית אפייה ושופכים מחצית מהתערובת. אפשר לפזר שערות חלבה, ומעל לשפוך את יתרת התערובת.
  • אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 35 דקות בערך.
  • להכנת גנאש שוקולד - ממיסים במיקרו את ה-100 גרם שוקולד מריר עם 50 גרם שוקולד חלב עם 100 גרם שמנת מתוקה. מקררים ושופכים על העוגה שהיא קרה לגמרי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.