Go Back
עוגת אגסים

עוגת אגסים ושקדים מהממת ונדירה

חווית טעמים עשירה ומענגת במיוחד
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: נורית כחלון סיני

ציוד

תבנית עגולה 22

המצרכים

לבצק:

  • 1 ½ כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 120 גרם חמאה (רכה בטמפרטורת החדר)
  • 1 גביע גדול שמנת חמוצה (קרה)

למילוי אגסים:

  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 5 אגסים (גדולים מקולפים וחתוכים לרבעים)
  • שקדים

אופן ההכנה

  • מעבדים את כל המרכיבים לבצק אחיד, ואז מכניסים למקרר למשך שעה.
  • במחבת גדול נמיס את החמאה, ואז נוסיף את הסוכר ונבשל בחום בינוני - נמוך עד שהתערובת מתחילה לבעבע (כ- 3 דקות).
  • נוריד מהאש ונסדר את האגסים על צידם מסביב במעגל. נבשלים בחום בינוני - גבוה, לא מכוסה, עד שצבע הסוכר דומה לצבע של ענבר כ- 45 דקות.
  • נחמם תנור לחום של 200 מעלות. נשטח את הבצק לעיגול בקוטר 22 ואת יתרת הבצק נרפד את הדפנות בגובה 3-4 סמ.
  • נכניס לאפייה למשך 7 דקות, ואז נניח על הבצק את האגסים על כל הרוטב קרמל ונפזר מקלות שקדים ונאפה עד שהבצק מזהיב כ- 30 דקות. נוציא מהתנור ונקרר.
  • נפזר רק על הדפנות אבקת סוכר (שמים צלחת הפוכה על האגסים ומפדרים באבקת סוכר).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.