Go Back
מרק כתום

מרק כתום מחמם וטעים ברמות

שילוב טעמים מענג ועשיר ביותר
ציון 4.28 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: לידר אלקובים

המצרכים

  • 1 בצל (גדול)
  • 3 גזרים
  • 3 בטטות (קטנות)
  • 1 חתיכה דלעת (קלופה וחתוכה לקוביות (כ-500 גרם))
  • 1 תפוח אדמה
  • 3 שיני שום
  • 1 גבעול סלרי אמריקאי ((ללא עלים), קצוצים)
  • 4 גבעולי פטרוזיליה (לא חייב)

תבלינים:

  • 2 כפיות מלח (לפי הטעם)
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כמון

אופן ההכנה

  • להכנת המרק - חותכים את הבצל ואת הירקות לקוביות קטנות. מתחילים בטיגון הבצל ואז מוסיפים את הירקות ואת השום.
  • מכסים את הירקות במים רותחים (להוסיף לפי הצורך), ומבשלים עד שהירקות מוכנים ורכים.
  • בעזרת מוט בלנדר ידני מועכים את הכל. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים: מלח ,אבקת מרק עוף, פלפל שחור ,כמון .
  • לקערת לחמניה - חותכים את הראש של הלחמניה ומרוקנים אותה עד שנוצרה קערה עמוקה.
  • מהבפנים יוצרים קוביות של קרוטונים. מורחים את הכל בשמן זית ושום כתוש/חמאה מומסת ושום ומכניסים לתנור (מצב גריל)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.