Go Back
עוגיות אלפחורס

עוגיות אלפחורס משגעות בציפוי שוקולד

פריכות מושלמת עם טעם מענג
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: נורית כחלון סיני
Advertisements

המצרכים

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3 חלמונים (גודל L)
  • ½ כוס סוכר
  • 200 גרם קורנפלור
  • ½ כוס קמח מנופה
  • ½ שקית אבקת אפיה

למילוי:

  • ריבת חלב

לקרם שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד (לבן או מריר או חלבי)
  • 3 כפות שמן
Advertisements

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-180 מעלות, לא טורבו.
  • נעבד את כל חומרי הבצק יחד עד לבצק אחיד. לא מוותרים על אף מיליגרם חמאה, השומן חשוב מאוד. אם הבצק מעט דביק, אפשר להוסיף כפית קורנפלור (לא קמח).
  • מכניסים למקרר למשך 20 דקות עד להתייצבות.
  • נרדד על משטח מקומח בקורנפלור, ונקרוץ עיגולים בגודל הרצוי. אם דביק בכל שלב הרידוד משתמשים במסננת כדי לפזר מעט קורונפלור בלבד.
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מכניסים לאפייה בתנור למשך 8 דקות ולא יותר. העוגיה נשארת רכה ולבנה ומתייצבת כשהיא מתקררת.
  • מורחים בריבת חלב ואז מניחים עוגיה נוספת. מכניסים להקפאה למשך חצי שעה.
  • לאחר מכן טובלים כל עוגיה בשוקולד נמס - מכניסים למיקרו 100 גרם שוקולד ומוסיפים 3 כפות שמן. אפשר גם זילוף דקיק מעל בצבע שוקולד שונה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.