Go Back
עוגת אגוזים

עוגת אגוזים טעימה רכה בטירוף

מרקם חלומי עם טעם מרשים
ציון 4.45 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: אצל ברכה במטבח

ציוד

תבנית טבעת או תבנית עגולה 26
כוס חד פעמי לשתיה חמה

המצרכים

  • 6 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 ½ כוסות קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט (אם אין אפשר קנוי)
  • 1 כוס אגוזים (טחונים דק או גס)
  • ½ כוס של שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

  • בקערה ראשונה - את החלבונים מקציפים עם הסוכר (את הסוכר להוסיף בהדרגה) עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
  • בקערה שניה נפרדת - מקציפים יחד את החמאה, חלמונים, תמצית וניל, קמח ,מיץ התפוזים, אגוזים, אבקת אפיה ושוקולד צ'יפס. מקציפים עד לבלילה אחידה.
  • בעזרת מרית או כף לוקחים מקצף החלבונים ומוסיפים לקערת החלמונים, לא בבת אחת. מערבבים בעדינות בכל הוספה, עד להטמעה ואיחוד. להימנע מערבוב יתר.
  • לצקת לתבנית עם נייר אפיה בתחתית התבנית, ומשמנים מעט רק את הדפנות. אפשר גם בלי נייר אפיה ורק לשמן את כל התבנית.
  • מכניסים לאפייה רגילה קו עליון תחתון, בחום של 175 מעלות למשך כ-40 דקות.
  • אפשר במקום אבקת סוכר לצפות בשוקולד

הערות וטיפים

תמונות שלבי הכנה:
עוגת אגוזים עוגת אגוזים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.