Go Back
מקלוני חצילים מטוגנים

מקלוני חצילים מטוגנים קריספיים בטירוף

חווית טעמים מענגת ועשירה
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: סתיו סעדון

המצרכים

  • 2 חצילים (עדיף קלים וצרים יחסית ככה הם עם כמה שפחות גרעינים)
  • 2 כוסות קמח
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • שמן (לטיגון)

למטבלים:

  • טחינה
  • 3 כפות מיונז
  • 2 שום כתוש
  • 3 גבעולי שמיר קצוץ

אופן ההכנה

  • מקלפים את החצילים, חותכים למקלות עבים וממליחים ואז מניחים בצד לכמה דקות.
  • בקערות מסדרים - קמח, ביצה (אפשר להמליח מעט) ופירורי לחם. מתחילים לצפות את כל המקלות מכל הכיוונים לפי הסדר - קמח, ביצה ופירורים.
  • על המקלות העמוסים הגרעינים עדיף לוותר כי הם גם פחות טעימים וגם מתפרקים בטיגון לפעמים.
  • מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומניחים על רשת פסים.
  • מגישים לצד טחינה ומיונז שום שמיר.
  • תוספת חשובה מאוד - את שאריות הביצה והקמח אפשר לטגן לחביתיות ממכרות. מוסיפים לבלילה מעט מים, מלח ופלפל ומניחים עם כף קובוטה בשמן עד שזה משחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.