מקלפים את החצילים, חותכים למקלות עבים וממליחים ואז מניחים בצד לכמה דקות.
בקערות מסדרים - קמח, ביצה (אפשר להמליח מעט) ופירורי לחם. מתחילים לצפות את כל המקלות מכל הכיוונים לפי הסדר - קמח, ביצה ופירורים.
על המקלות העמוסים הגרעינים עדיף לוותר כי הם גם פחות טעימים וגם מתפרקים בטיגון לפעמים.
מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומניחים על רשת פסים.
מגישים לצד טחינה ומיונז שום שמיר.
תוספת חשובה מאוד - את שאריות הביצה והקמח אפשר לטגן לחביתיות ממכרות. מוסיפים לבלילה מעט מים, מלח ופלפל ומניחים עם כף קובוטה בשמן עד שזה משחים.