Go Back
עוגת מוס פ

עוגת מוס פררו רושה

טעם נדיר במראה מרהיב
ציון 4 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: ענבל בן ברוך - ענבלוגה

ציוד

תבנית 22 או כ-12 כיפות סיליקון

המצרכים

לבסיס:

  • 130 גרם נוטלה
  • 80 גרם שבבי פייטה (ניתן להשיג בחנויות אפייה, אם אין לשים עוד שבבי וופל בלגי במקום באותה הכמות)
  • 80 גרם שבבי וופל בלגי
  • 50 גרם חמאה (או מרגרינה)

לשכבת קרם שוקולד:

  • 300 גרם נוטלה
  • 120 גרם שמנת מתוקה

לשכבת אגוזי לוז:

  • 150 גרם אגוזי לוז (קלוים וקלופים חצויים לשתיים)

למוס נוטלה:

  • 375 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 גרם נוטלה

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 1 כוס אגוזי לוז (קצוצים דק)

אופן ההכנה

  • לשכבת הבסיס - מחממים מעט את הנוטלה ומערבבים יחד עם השבבי פייטה והוופל בלגי, ממיסים את החמאה ומערבבים פנימה. משטחים על גבי התבנית ומהדקים טוב טוב לתחתית
  • להכנת שכבת שוקולד - מרתיחים את השמנת, שמים פנימה את ממרח הנוטלה ומערבבים היטב עד שהוא נמס ואז שופכים על גבי שכבת הבסיס.
  • מכניסים להקפאה למשך 10 דקות להתייצבות השוקולד.
  • לאחר שהקרם מתייצב בהקפאה, מפזרים את אגוזי הלוז על גבי השוקולד ונועצים אותם טיפה בתוך קרם השוקולד
  • להכנת שכבת המוס - מרתיחים 250 גרם שמנת (שימו לב, לא את כל כמות השמנת במתכון) ואז ממיסים את הנוטלה פנימה, שמים שעה במקפיא או עד שהקרם קר מאוד ואז שמים במיקסר
  • מוסיפים את יתרת השמנת ומקציפים עד למוס יציב מאוד ( להיזהר מהקצפת יתר). לאחר מכן שופכים על גבי אגוזי הלוז.
  • מכניסים למקפיא להתייצבות למשך 10 דקות בערך.
  • להכנת הציפוי - מרתיחים את השמנת ואז ממיסים פנימה את השוקולד מריר וחלב, לאחר שהוא נמס מוסיפים את אגוזי הלוז הקצוצים ושופכים על גבי המוס.
  • שומרים את העוגה בהקפאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.