Go Back
לחמניות אצבע

לחמניות אצבע בטעם של בית

רכות בטירוף עם טעם מושלם
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 ¾ כוסות מים

אופן ההכנה

  • מערבבים את הקמח עם השמרים וסוכר. מוסיפים את השמן וכוס מים ומתחילים ללוש כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים את המלח ואת המים ונלוש לעוד כ-6 דקות.
  • הבצק צריך להיות מעט דביק. הופכים לכדור בקערה עם הידיים ומורחים מעל 2 כפות שמן, וגם בצידי הקערה.
  • מכסים בשקית ושמים להתפחה עד להכפלת הנפח. לאחר מכן מורידים נפח ומתפיחים עוד 20 דקות.
  • משמנים מעט את השיש, ומורידים את הבצק ומחלקים אותו ל - 12 -14 חלקים, תלוי בגודל הרצוי.
  • נלוש לכדורים חלקים ואז מחכים 10 דקות.
  • מתחילים מהכדור הראשון - מרדדים את הבצק למלבן. מקפלים מהצדדים ואז מגלגלים לרולדה הדוקה.
  • שמים בתבנית על נייר אפיה במעט מרווחים. על התפר. מתפיחים לעוד 20 דקות.
  • מברישים בעדינות בביצה מהולה במים, ומכניסים לאפייה בטורבו בתנור שחומם ל-190 מעלות עד שמוכנות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.