Go Back
לחמניות בריוש

לחמניות בריוש אווריריות ונדירות

מרקם חלומי עם טעם מושלם
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: איגור ויינברג

המצרכים

  • 120 מ"ל מים
  • 120 מ"ל חלב (אופציונלי, אפשר רק מים)
  • 420 גרם קמח (ועוד 65 גרם)
  • 3 כפות סוכר
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 40 גרם חמאה (רכה)

אופן ההכנה

  • נכין ראש עיסה בשביל לוודא שהשמרים עובדים עם קצת מים קמח וסוכר. לאחר שנוודא שהם עובדים, נוסיף את הקמח, ביצה, כל הסוכר ונערבב.
  • נוסיף קמח בכמות המדויקת של המתכון, לא לפחד שהעיסה תהיה דביקה.
  • אחרי 10 דקות לישה בערך, ולאחר שקיבלנו בצק אחיד, נוסיף מלח וחמאה מרוככת עד התאחדות החמאה עם הבצק.
  • נעביר את הבצק למשטח נקי לסיום לישה ונעביר את הבצק לנוח במשך שעה.
  • הבצק כמעט מוכן. נעצב לצורת נקניק ונעצב את הכדורים בגודל הרצוי (במתכון הזה 100 גרם).
  • נשים להתפחה נוספת של שעה. לאחר מכן נמרח ביצה עם טיפה חלב (או מים) בעדינות, ונפזר שומשום מעל.
  • נכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 15 דקות ואז עוד 5 דקות על 200 מעלות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.