Go Back
עוגת שמרים

עוגת שמרים של אמא מעולה

מרקם חלומי עם טעם עשיר במיוחד
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: הדר אלטון

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 3 ביצים
  • 200 גרם חמאה (רכה)
  • 1 ¼ כוס חלב פושר
  • 1 שמנת חמוצה
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • קורט מלח

מילוי:

  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות קינמון

אופן ההכנה

  • ללוש את כל החומרים לבצק עד לאחידות, ואז לשים את הבצק להתפחה עד הכפלת נפח.
  • לאחר התפחה מחלקים את הבצק ל- 4-5 עוגות.
  • במיקסר מערבבים את כל חומרי המילוי יחד עד למרקם אחיד.
  • עושים 4-5 רולדות, וממלאים במילוי בנדיבות. אפשר גם כל ממרח אחר שאוהבים.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות עד להזהבה.
  • אפשר להכין סירופ מכוס סוכר וכוס מים וקצת לימון (לבשל יחד על הגז).

הערות וטיפים

חדשים במטבח? לא סגורים איך מכינים את הצורה? קבלו סרטון שבטח יעזור:
 

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.