Go Back
+ servings
סברינות לשבת

סברינות לשבת רכות ומשגעות

חווית טעמים עשירה ומענגת
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
כמות 16 יחידות
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבניות מאפינס
Advertisements

המצרכים

  • 6 ביצים (מופרדות)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כף רום
  • ¾ שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס קמח
  • 7 כפות סולת
  • ¼ כוס שמן

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • ½ בקבוק רום

לקצפת:

  • 2 קופסא שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
Advertisements

אופן ההכנה

  • מתחילים עם הסירופ - מביאים לרתיחה את כל החומרים יחד ואז מקררים.
  • כעת מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • מוסיפים את החלמונים עם הסוכר וניל, שמן ורום. לאחר מכן מנמיכים למהירות הכי נמוכה ומוסיפים קמח, אבקת אפיה וסולת לערבוב קל.
  • משמנים תבניות מאפינס וממלאים כמעט עד הסוף.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 25 דקות בערך.
  • מוציאים ומקררים מעט ואז מחלצים.
  • מעבירים אותם למגש ועם כף שופכים כ-3 כפות סירופ על כל אחת. אם נשאר סירופ במגש לא לדאוג זה נספג.
  • מקציפים את השמנת עד למרקם יציב ומזלפים מעל הסברינה. אפשר לשים כפית קונפיטורה שאוהבים, תות או פירות יער.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.