Go Back
+ servings
פונדנט שוקולד

פונדנט שוקולד טעים וקל להכנה

נמס בפה עם חווית טעמים עשירה
ציון 4.15 על ידי 7 דירוגים
כמות 10 מנות
באדיבות: ענבל בן ברוך - ענבלוגה

ציוד

תבנית שקעים או קאפקייקס

המצרכים

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם נטורינה (או חמאה)
  • ¼ כוס סוכר
  • 3 ביצים שלמות + 1 חלמון (גודל L)
  • 2 כפות גדושות קורנפלור
  • קורט מלח
  • 5 אצבעות שוקולד קינדר במילוי חלב

לגנאש שוקולד מריר:

  • 4 כפות שמנת מתוקה
  • 50 גרם שוקולד מריר

לגנאש שוקולד לבן:

  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 50 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות
  • ממיסים את השוקולד במיקרו, ואז ממיסים את הנטורינה או חמאה במיקרו. מערבבים יחד ומניחים בצד לצינון.
  • בקערה שמים את הביצים והחלמון עם הסוכר וקורט מלח ומקציפים במהירות גבוהה למשך 5 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים פנימה בתנועות עטיפה את תערובת השוקולד ונטורינה/חמאה, ואז את הקורנפלור.
  • שופכים לתוך תבנית שקעים או קאפקייקס.
  • שמים בכל אחד 2 קוביות של שוקולד קינדר, ומטביעים פנימה שכל הבלילה תכסה את השוקולד.
  • אופים למשך 7 דקות בערך עד שהפונדנט מתייצב מעט בצדדים אך עדיין רוטט באמצע.
  • לגנאש שוקולד לבן - מרתיחים את השמנת ומוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים היטב עד להמסה.
  • חוזרים על אותה הפעולה גם עם הגנאש שוקולד מריר. שופכים מעל הפונדנט החם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.